Tyck till om hästar och djurskydd

25 april, 2013

Vad har du för tankar kring hästar, sporten, djurvälfärd och säkerhet? Den frågan kommer från de som arbetar med djurskyddsfrågor inom Hästnärings Djurvälfärdskommitté, de har gjort en enkät där ”alla” kan hjälpa till och besvara frågor som handlar om bland annat djurskydd och bruk av skadliga träningsmetoder, alkohol och narkotika i stallmiljö.

Peter Forssberg, ordförande i Hästnäringens Djurvälfärdskommitté och tidigare chef för Veterinäravdelningen på Svensk Travsport säger att – De frågor vi ställer i enkäten är viktiga områden för människan och hästen, nämligen säkerhet och djurvälfärd. Vi behöver mer kunskap om de utmaningar som vi har framför oss.  Att genomföra en enkät är ett enkelt och bra sätt för oss i Djurvälfärdskommittén att få en bild av hur det ser ut i hästnäringen. Utifrån de svar vi får kommer vi att dra upp riktlinjer för vårt fortsatta arbete.

Gemensamt kan vi arbeta för att förbättra djurskyddet och med din hjälp kommer vi att veta vilka områden vi närmast ska koncentrera oss på.

Vem ska svara på frågorna? Det spelar ingen roll om du är amatör eller proffs, eller om du är utövare av en hästsport eller inte – det vi har gemensamt är intresset för hästen. Alla svar är viktiga för oss!

Jag vill svara på enkäten!

 

Källa: Hästnäringens Nationella Stiftelse

 

Relaterade Artiklar

Previous post:

Next post: