Läsvärda länkar som handlar om Hästar

21 maj, 2013

AlltOmHästars länkskafferi har idag blivit uppdaterad med fyra nya länkar, en av de nya länkarna handlar om
”hästpolitik” en länk uppmanar oss till att bli whistleblower och den tredje länken tar upp sådana där tråkiga saker som kan uppstå vid köp eller försäljning av hästar. Länk nr fyra heter Hearts & Horses och handlar om hur vi hanterar hästar, de vill ge hästarna en andra chans.

 

Hästpolitik: Anders Darenius som arbetat som veterinär i många år tar upp olika frågor, det senaste inlägget heter ”Fel politik – igen” och handlar om riskkapitalister och hästkliniker.

Whistleblower: En annan länk som vi har lagt in i vårt skafferi uppmanar läsarna till
att  ”Bli en whistleblower”, det är Djurens Rätt som vill att de som ser saker som är olagliga kontaktar dem.
Det kan handla om olagliga företeelser eller ett oacceptabelt beteende. Med hjälp av sådan information har djurrättsorganisationer världen över vid otaliga tillfällen kunnat avslöja eller stoppa allvarlig vanvård eller misshandel av djur.

Vad gäller om hästen är såld i befintligt skick? Deckeman hästkontrakt känner nog många av oss till men på deras hemsida finns även en del råd som är att läsa om man ska köpa eller sälja häst. De belyser även ett annat svår situation, felbehandling av häst. Intressanta artiklar.

Hearts & Horses   lär dig steg för steg hur du kan bli en riktig Horseman, det finns även andra kurser på den här sidan och en del tips som du om hur du ska tänka när du är med din häst.


 

Övriga Artiklar

Previous post:

Next post: