Vädrets makter rår inte på Falsterbo Horse Shows trogna publik

13 juli, 2012

Finns det någon trognare publik, jag är tveksam, vädrets makter kan inte stoppa hästpubliken i Falsterbo, de vandrar runt mellan läktare och shoppingtält oavsett hur vädret är. Inga sura miner här inte, när det regnade som värst så fick de som stod ”i affärerna” fullt upp, alla prylar skulle in i tälten snabbt som ögat samtidigt som de fick otroligt många fler kunder i sitt tält.
Under ett av skyfallen fick vi en trevlig pratstund med personalen i kollamasken tältet, vi var ett antal entusiastiska och frågvisa hästägare som trängdes under tältduken, en del knepiga frågor ställdes och det var roligt att höra hur duktig den här säljaren var, han kunde svara på allt!
Riktigt så bra var inte en del andra försäljare, en ung man i dyra kläder skulle förklara för mig varför hans benskydd som var rejält dyra var så bra, han drog med handen över dem och tänkte en stund och så kom det ”de är mycket lätta att hålla rena” det var det bästa han kom på, så där blev det ingen försäljning.
Samma sak var det när jag tillsammans med ett gäng yngre kvinnor lyssnade på varför en padd var så bra att ha en under sadeln, kvinnan som sålde den berättade att hennes sadel var för trång och att hon borde köpa en ny sadel men det behövde hon inte nu längre, för det här padden fördelade ut trycket så det var inga problem längre, bäst var ändå att höra om när en häst med ont i ryggen blev bra efter bara 7 dagar med den här magiska rymd padden.
Det är helt okey för mig att försäljarna inte kan svara på allt för det är omöjligt, då får man göra som kvinnan som sålde nypon preparat, hon bad oss återkomma så skulle hon ta reda på mera fakta, det är seriöst så det kommer ni att få höra mer om. Några som alltid är bra är väl telefon försäljarna, rappa i munnen, otroligt trevliga och de känns som om de kan allt, de visste till och med vad jag betalade för min fasta telefon varje månad, trots att de inte visste operatör eller mitt hem nr..

Populäraste tältet var nog det där alla kunde få en ljusbehandling, där var det fullt upp hela tiden det satt kvinnor som fick behandlingar lite överallt på kroppen, en ständig kö av kvinnor som ville få bukt med lite smärta, gamla hästskador?

Trogna och tåliga var även alla de som under onsdagen tillbringade över 1 ½ timme i kö för att få köpa biljetter, även då bjöd vädret på en stor variation. Jana Wannius, show director sedan 27 år, hade aldrig sett ett liknande tryck, enligt honom var det åtta kassor öppna och två extra öppnades när man insåg hur stort tryck det var. På presskonferensen som handlade om den enorma polisnotan så berättade Jana bland annat om att de pengar som blev ”vinst” återinvesterades i showen och här kanske de ska se över kassorna som är en flaskhals i systemet. Nu ser antalet besökare ut att stadigt öka varje år och man pratar redan nu om publikrekord även 2012 men givetvis vill väll ingen arrangör riskera att publiken vänder för att köerna in är för långa, det är lika med mindre intäkter till alla som är med och ska dela på kakan.

En annan som drabbades hårt av vädret var Anna Svanberg med hästen Bellman 1196, när de skulle in och göra sin finalritt så öppnade sig himlen ”det var ren j-vla otur, säger Anna och hötter skämtsamt mot ”vädrets makter” det är bara att hålla med Anna, ett hav av paraplyer och regnskynken börjar då plötsligt att forma sig på läktaren, inte helt lätt att prestera en toppen ritt under dessa förutsättningar, sedan behagade solen visa sig igen och flera av ekipagen som var med i finalen fick rida i strålande solsken, lite orättvist kan man tycka.

En vinnare i vädrets lotteri var de som sålde gummistövlar, de gick åt som ”smör i solsken”.

Dressyr EM i Falsterbo 2017, visst låter det som en dröm, Jana Wannius som är tävlingsledare berättade att de tänkt lämna in en sådan ansökan men nu med alla negativa känslor i samband med polisnotan så blir det troligtvis inte någon sådant, konstaterar han.
Vädret som rår över så mycket kan vi önska att det sänder starka solglimtar över polismästaren så han tinar upp.

Övriga Artiklar

Previous post:

Next post: