Det dyraste underlaget i ridhuset är inte alltid det bästa.

19 mars, 2014

Det här med underlag i våra ridhus och på våra ridbanor är något som nästan alltid diskuteras. Är underlaget för djupt, stumt eller är det för hårt. Ska det vattnas, harvas eller fyllas på. Frågorna och funderingar är ofta många. Några av dessa frågor får man säkert svar på under den kurs som Flyinge ordnar tillsammans med Agria djurförsäkringar och Skånes Ridsportförbund.

Kursen är på Flyinge den 23-25 juni och i det pressmeddelandet som kom konstaterar de att:
Dyrast är inte alltid bäst och rätt underlag ligger inte för evigt.

 

– Det dyraste underlaget är inte alltid det bästa, säger Gunilla Persson, som kommer att vara moderator på underlagskursen. Gunilla är markingenjör och ordförande i Åsbo Ponnyklubb. Hon konstaterar även att man måste titta på markförhållandena och anpassa materialet därefter.
– När det väl är på plats så gäller det att sköta underlaget ordentligt, säger hon.

Att anlägga och sköta underlaget är en konst. På Flyinge hölls 2013 nästan 50 tävlingsdagar på sex olika banor. Totalt finns 13 olika banor, gräsbanor, grusbanor, galoppbana med mera, på Flyinge. På dessa rids uppemot hundra hästar om dagen, på tävlingsdagar görs flera hundra starter och många viktiga tävlingar, såsom avelschampionatet, bruksprovet, Volkswagen Grand Prix och i år, SM i fälttävlan, avgörs på Flyinge.

Agria är också med på kursen och bland annat kommer deras veterinär Charlie Lindberg att föreläsa.

Läs mera om kursen här:

 

Källa: Pressmeddelande Flyinge AB

Bild: Åsa Pernes

Relaterade Artiklar

Previous post:

Next post: