Ska man lämna tillbaka hästen innan tvisten är löst?

26 januari, 2015

Vi har fått en fråga till allt om hästar som handlar om en häst tvist. Ska man lämna tillbaka hästen innan förlikningen är klar?

Advokat  Monika Lilja, som har god erfarenhet av hästjuridik hjälper oss att besvara frågan samtidigt som hon råder kvinnan att kontakta en jurist som får ta ställning till hennes fråga efter att ha fått mer underlag.
Hej!
Jag har en fråga som jag undrar om ni kan hjälpa mig med. En vän till mig har fått rådet att lämna tillbaks sin häst till f.d ägare innan uppgörelsen/förlikning/dom är klar. Känner en tveksamhet till detta, vad är rutin?

Hej
Jag skulle inte ha gjort det, men det beror förstås på vad förlikningen innebär. Är ni överens om en förlikning där du ska återfå köpeskillingen mot att du lämnar tillbaka hästen, verkar det lite dumt att lämna tillbaka hästen före det att du fått tillbaka dina pengar. Hästen har i vart fall ett värde, står du utan häst har du ingenting.

Är det så att du vill hålla nere kostnaderna och kanske ändå inte ska bli ersatt med några pengar, utan bara lämna tillbaka hästen så kan du gott lämna tillbaka den. Då har du inget att förlora. Det är svårt att svara exakt vad som bör göras, det beror, som i de flesta fall, på omständigheterna.
I de allra flesta fall lämnar man nog inte ifrån sig hästen förrän det finns en konkret och nedtecknad överenskommelse, eller dom.

Hoppas att det går bra för din vän.

Lycka Till/Monika

Relaterade Artiklar

Previous post:

Next post: